ΠΟΕΔΗΝ: Άνθρακας ο θησαυρός των εξαγγελιών της κυβέρνησης για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία την επόμενη τετραετία

0

Με νέα ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει ασόβαρη την κυβέρνηση. Όπως ισχυρίζεται εξαγγέλλει προσλήψεις για την επόμενη τετραετία ενώ μεσολαβούν σε λίγους μήνες εθνικές εκλογές. Προσλήψεις που δεν έκανε, αν και έταζε επί τέσσερα χρόνια.

“Το αγαπημένο νούμερο στις κατ’ επανάληψη ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις είναι το 10.000.” τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχουμε αξιόπιστο πληροφοριακό σύστημα στο Υπουργείο Υγείας που να δημοσιοποιεί πραγματικά στοιχεία για την κατάσταση του Συστήματος Υγείας. Τα μαθαίνουμε από το facebook του Αν.Υπουργού Υγείας.

Το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας το ΕsyΝΕΤ έχει να δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα από το 2014. Γνωρίζουμε από αξιόπιστες πληροφορίες ότι πια ούτε συλλέγει ούτε επεξεργάζεται στοιχεία. Απορούμε τι στοιχεία διαθέτει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και ο ΟΟΣΑ για το Ελληνικό Σύστημα Υγείας που στη βάση αυτών ανακοινώνονται στατιστικές έρευνες.

Το προσωπικό των Νοσοκομείων στα χρόνια των Μνημονίων έχει μειωθεί κατά 25.000. Εξ αυτών οι 6.000 αφορούν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και λοιπόν βουλευτών.  Επανειλημμένως η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει 10.000 προσλήψεις χωρίς να έχουν γίνει ούτε καν οι προκηρύξεις.

Σε κάθε ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε 10.000 προσλήψεις που δεν έγιναν ποτέ. Η κυβέρνηση προχθές είπε ότι για κάθε μια αποχώρηση υπαλλήλου στη Δημόσια Υγεία θα γίνεται μία πρόσληψη. Η συγκεκριμένη πολιτική προσλήψεων παγιοποιεί τις σημερινές τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Το έτος 2018 έκλεισε με μηδενικές προσλήψεις προσωπικού αν και αποχώρησαν 1.500 (1.200 Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 Ιατροί).

Με μεγαλοπρέπεια η κυβέρνηση (Υπουργός Υγείας, Αν.Υπουργός Υγείας, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης) ανακοίνωσαν πάλι προχθές 10.000 προσλήψεις στην Υγεία τη προσεχή τετραετία.

Εκτός της αναξιοπιστίας που αποδεδειγμένα την διακατέχει και τα συνεχή ψέματα που έχουν πει για προσλήψεις, να επισημάνουμε το εξής. Κάθε χρόνο με στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου Υγείας αποχωρούν προς συνταξιοδότηση ή άλλους λόγους 1.500 υπάλληλοι (1.200 Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 Γιατροί).

Δηλαδή την ερχόμενη τετραετία 6.000.

Αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η έκδοση προκήρυξης 1.100 μόνιμων θέσεων που θα αντικαταστήσουν ισάριθμο επικουρικό προσωπικό που σήμερα υπηρετεί στη Δημόσια Υγεία.

Υπηρετούν με συβάσεις που λήγουν τα έτη 2019 – 2020, 4.000 υπάλληλοι μέσω του ΟΑΕΔ και 3.000 επικουρικό και με άλλες συμβάσεις προσωπικό.  Ως εκ τούτου την ερχόμενη τετραετία θα αποχωρήσουν 14.100 υπάλληλοι Νοσηλευτές, Ιατροί και Λοιπό Προσωπικό.

Ακόμη λοιπόν και εάν γίνονταν οι 10.000 προσλήψεις, που δεν θα γίνουν, θα είμαστε μείον 4.100.

“Προσθέτοντας και τις 1.500 αποχωρήσεις το έτος 2018 με τις μηδενικές προσλήψεις, η μείωση θα είναι κατά 5.600 υπάλληλοι. Θα ψάχνουμε Νοσηλευτές και Ιατρούς με τα κιάλια!” καταλήγει η ανακοίνωση.