Συχνές ερωτήσεις για τη ρινοπλαστική και την βλεφαροπλαστική

0

Στις μέρες μας οι επεμβάσεις της βλεφαροπλαστικής και ρινοπλαστικής είναι διαδεδομένες και πολλοί είναι αυτοί που τολμούν να υποβληθούν! Βασική προϋπόθεση είναι να βρουν τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα τους καθοδηγήσει σωστά ώστε να επιλέξουν αφενός τη σωστή τεχνική και αφετέρου την σωστή χρονική στιγμή.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση της ρινοπλαστικής και της βλεφαροπλαστικής

Το ακριβές κόστος θα προσδιοριστεί από τον ίδιο τον γιατρό μόλις αποφασιστεί η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, αν η επέμβαση γίνει στα δύο βλέφαρα το κόστος είναι διαφορετικό απ’ το να γίνει μόνο στο ένα.

Είναι επώδυνες οι επεμβάσεις;

Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε κάποια από τις επεμβάσεις έχουν αντιμετωπίζει τις ενοχλήσεις με απλά αναλγητικά. Περισσότερο είναι το άγχος της επέμβασης παρά ο μετεγχειρητικός πόνος ο οποίος είναι απόλυτα ελεγχόμενος.

Πότε είναι εφικτή η επιστροφή στην εργασία μετά από τις επεμβάσεις;

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του σε λίγες ημέρες. Το ακριβές διάστημα διαφοροποιείται ανάλογα με την επιλογή της μεθόδου που έγινε η επέμβαση. Οι γυναίκες με ένα ήπιο make-up μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις πιο μικρές μελανιές που τυχόν υπάρχουν.

Πώς θα γνωρίζετε ότι έχετε επιλέξει τον σωστό χειρουργό;

Σίγουρα οι συστάσεις από άτομα που έχουν πραγματοποιήσει ήδη την επέμβαση της ρινοπλαστικής ή βλεφαροπλαστικής είναι η καλύτερη γνώση. Ζητήστε από τον γιατρό να σας δείξει φωτογραφίες πριν και μετά τις επεμβάσεις για να μπορέσετε να συγκρίνετε.

Σε ποιες ηλικίες μπορούν να γίνουν αυτές οι επεμβάσεις;

Όλοι οι ασθενείς άνω των 18 μπορούν να κάνουν την επέμβαση της ρινοπλαστικής. Η βλεφαροπλαστική συνδέεται κυρίως με την γήρανση, άρα είναι συχνό να γίνεται στην ηλικία των 40 ετών. Η δυσμορφία των βλεφάρων μπορεί να είναι έκδηλη λόγω κληρονομικότητας. Σε αυτήν την περίπτωση η πλαστική επέμβαση μπορεί να γίνει νωρίτερα.

Πόσα χρόνια διαρκεί το αποτέλεσμα;

Η ρινοπλαστική διαρκεί για πάντα. Η νέα μύτη δεν θα χάσει το σχήμα της και τη μορφή της ποτέ. Η βλεφαροπλαστική από την άλλη έχει διάρκεια περίπου 15 χρόνια.

Γεώργιος Αραβανής

Πλαστικός Χειρουργός

aravanisplasticsurgery.gr