Τηλεοπτική καμπάνια του ΕΚΠΑ για την εθελοντική αιμοδοσία

0

Αιμοδοσία 365

Το ήξερες ότι αίμα λήγει? Λήγει σε ένα μήνα

Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα της καμπάνιας του αιμοδοσία 365, που ξεκίνησε στην Αττική και συνεχίζεται στην Πάτρα, με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση μιας νέας γενιάς αιμοδοτών.

Περισσότερες πληροφορίες: https://hub.uoa.gr/blood-donation-365-remember-your-appointment-every-3-months/

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, το ΕΚΠΑ κυκλοφόρησε τηλεοπτική καμπάνια:

Για αυτή την νέα καμπάνια αιμοδοσίας μίλησε και στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο η κ. Μαριάννα Πολίτου Καθηγήτρια Αιματολογίας–Ιατρικής των Μεταγγίσεων, Διευθύντρια Ν.Υ.Αιμοδοσίας του Αρεταιείου Νοσοκομείου η οποία τόνισε τα εξής: «Δυστυχώς ακόμα και σήμερα μόνο το 60% του αίματος που συλλέγεται στην Ελλάδα προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες και το υπόλοιπο από δότες αντικατάστασης (π.χ. συγγενικό περιβάλλον) και ενώ σε καταστάσεις ανάγκης (π.χ. Μάτι) υπήρξε πάντα ανταπόκριση αιμοδοτών αυτοί δεν επανέρχονται με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εφαρμογή στρατηγικής και  προγραμματισμού των αιμοληψιών βάσει των αναγκών και να παρατηρούνται πολλές φορές μέσα στον χρόνο σημαντικές ελλείψεις αίματος. Το πρώτο  μήνυμα  του αιμοδοσία365 είναι αποτέλεσμα έρευνας ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν γνωρίζουν ότι το αίμα έχει ημερομηνία λήξης (περίπου ένα μήνα) για αυτό και υπάρχει συνεχής ανάγκη αναπλήρωσης των αποθεμάτων»

Δείτε το βίντεο της εμφάνισης της κ. Πολίτου: https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/aimodosia-365-nea-enimerotiki-kampania-apo-to-aretaieio-nosokomeio-to-ixeres-oti-to-aima-ligei-ligei-se-enan-mina-video/

Your email address will not be published. Required fields are marked *