LifeSmile: Η ομάδα ειδικών που καινοτομεί στην διατροφή, υγεία και ευεξία

0

Η επιδημία παχυσαρκίας που μαστίζει το σύνολο σχεδόν των χωρών του πλανήτη δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η ελληνική διατροφή αποτελεί δομικό στοιχείο της Μεσογειακής Δίαιτας.

Χιλιάδες Έλληνες, ανεξαρτήτως ηλικίας παλεύουν με τον «εφιάλτη» του πλεονάζοντος βάρους. Δεν είναι λίγοι εξάλλου αυτοί που έχουν απογοητευθεί από στερητικές δίαιτες και εξαντλητικά προγράμματα γυμναστικής, που συχνά επιδεινώνουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας.

Η LifeSmile, μια καινοτόμος και απόλυτα εξειδικευμένη ομάδα ειδικών σε θέματα Διατροφής, Υγείας και Ευεξίας, έρχεται να αλλάξει τη θεώρηση μας για τη διαχείριση του σωματικού βάρους και την επίτευξη της βέλτιστης υγείας.

Διαιτολόγοι, personal trainers, φυσικοθεραπευτές και nutrition coaches απαρτίζουν μια δυναμική ομάδα που στόχο έχει να σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας, μέσα από ένα απολύτως εξατομικευμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων.

Άλλωστε φιλοσοφία των ειδικών της ομάδας είναι η άποψη ότι «κάθε άνθρωπος αξίζει το καλύτερο» και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από παρεμβάσεις «κομμένες και ραμμένες» στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά, με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητά του.

Όπως εξηγεί η team manager της ομάδας, Κατερίνα Τσαούτου, «αποστολή μας είναι να λάβετε τις καλύτερες υπηρεσίες και να φτάσετε στον τελικό σας στόχο στον καλύτερο δυνατό χρόνο και με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια, χωρίς να πεινάτε. Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχετε τον στόχο σας, μέσα στα χρονικά όρια που έχουμε θέσει εξ αρχής, σας επιβραβεύουμε με μοναδικά δώρα, από τις οδοντιατρικές κλινικές AthensLifeSmile, στο Κολωνάκι και την Γλυφάδα, με τις οποίες συστεγαζόμαστε».

Ο υπεύθυνος Διαιτολογίας της ομάδας, Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας, συμπληρώνει ότι «αναρίθμητες μελέτες έχουν τεκμηριώσει ότι μια δίαιτα από μόνη της δεν αρκεί για να κρατήσουμε μακριά τα περιττά κιλά. Το πρόγραμμα διατροφής πρέπει να ταιριάζει απολύτως στην προσωπικότητα αλλά και τον ρυθμό ζωής του καθενός εξ ημών, ενώ μέσω του nutrition coaching βοηθάμε το άτομο να κάνει κτήμα του τις αξίες της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, ώστε να μην ξαναπάρει ποτέ τα κιλά που θα χάσει. Η προσπάθεια απώλειας βάρους ενισχύεται παράλληλα από ασκήσεις γυμναστικής και κινησιοθεραπεία, που οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας σχεδιάζουν ώστε να διευκολύνεται η απώλεια των περιττών κιλών με ευχάριστο τρόπο».

Πράγματι, μεγάλη ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obesity έδειξε ότι ο συνδυασμός συστηματικής άσκησης και διατροφής αυξάνει τη μείωση του βάρους κατά 20% συγκριτικά με δίαιτα χωρίς σωματική άθληση. Επιπλέον, έρευνα που αξιολόγησε την επίδραση του coaching στην διαχείριση του σωματικού βάρους και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Health Promotion, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποτελεί ένα νέο αποτελεσματικό εργαλείο τόσο στη βελτίωση του τρόπου ζωής, όσο και στη μείωση ή διατήρηση του βάρους.

Και για να κάνει απλούστερο τον συνδυασμό γυμναστικής και διατροφής η LifeSmile και ο υπεύθυνος personal trainer της, Βασίλης Σκόρδος, σας περιμένουν στον φιλόξενο χώρο του Private Workout Kolonaki by LifeSmile, που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο στο Κολωνάκι. Έτσι, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες του τύπου «που να τρέχω τώρα στο γυμναστήριο», αφού έχετε όλα τα εφόδια για να πετύχετε το ιδανικό βάρος, χωρίς περιττή ταλαιπωρία.

Ωστόσο, οι παροχές της LifeSmile δεν σταματούν εκεί. Η ομάδα πάει ένα βήμα παραπέρα και προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα σε ειδικές ομάδες ανθρώπων, όπως πάσχοντες από χρόνια νοσήματα ή σε όσους αναρρώνουν από χειρουργικές επεμβάσεις. Ο συνδυασμός στοχευμένων προγραμμάτων θρέψης και σωματικής δραστηριοποίησης εγγυώνται την ομαλή και ταχεία αποκατάσταση της υγείας καθώς και την καλύτερη συμμόρφωση στην φαρμακευτική αγωγή, στην περίπτωση χρόνιων νοσημάτων, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και η υπερχοληστερολαιμία.

Άλλη μια καινοτομία της ομάδας είναι ότι όλες οι υπηρεσίες της είναι διαθέσιμες και εξ αποστάσεως (μέσω τηλεφώνου, skype, viber, ή άλλου μέσου), καθώς ο χρόνος του κάθε ανθρώπου είναι πολύτιμος. Έτσι οι ειδικοί είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Όπως εξηγεί η Κατερίνα Τσαούτου, «η καινοτόμος πρακτική της εξ αποστάσεως υποστήριξης των ανθρώπων τεκμηριώνεται επιστημονικά, καθώς πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες στα περιοδικά Obesity και American Journal of Preventive Medicine, έδειξαν ότι είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά, οι συνεδρίες έχουν θετική επίδραση στη μείωση του βάρους και τη βελτίωση της υγείας συνολικά».

Αν πιστεύετε, λοιπόν, ότι σας αξίζει το καλύτερο και θέλετε να το επιτύχετε τη νέα χρονιά, γνωρίστε την ομάδα μέσω του προφίλ της στο Facebook (https://www.facebook.com/athensdiet/) Τέλος, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η ιστοσελίδα www.athensdiet.gr, με χρηστικές πληροφορίες για τη Διατροφή, την Υγεία και την Ευεξία.