Συμπληρώματα διατροφής με γλουταμίνη και BCAA αμινοξέα – Για σένα που θέλεις ασύγκριτες επιδόσεις

0

Το να είσαι αθλητής σημαίνει να σπας το προσωπικό σου ρεκόρ κάθε μέρα! Να φτάνεις στα όρια σου και να τα ξεπερνάς και ο χθεσινός πόνος να είναι η αυριανή σου προθέρμανση! Για σένα που θέλεις όλο και περισσότερα από τις καθημερινές σου επιδόσεις, τα συμπληρώματα διατροφής με γλουταμίνη και με BCAA αμινοξέα είναι η καλύτερη επιλογή για να κάνεις ακόμα περισσότερα.

Δώσε στον οργανισμό σου το boost που χρειάζεται για να εκτοξεύσεις την καθημερινή προπόνηση σου σε νέο επίπεδο και να δεις στον καθρέφτη τα αποτελέσματα που ονειρεύεσαι! Δες πώς τα συμπληρώματα διατροφής δρουν βοηθητικά, επαυξάνοντας την κάθε σου προσπάθεια:

Γερό μυϊκό σύστημα και τέλεια γράμμωση

Τα αμινοξέα γενικώς αποτελούν το πιο σημαντικό συμπλήρωμα διατροφής που πρέπει να λαμβάνουν οι αθλητές πριν την προπόνηση τους. Φυσιολογικά τα αμινοξέα αποτελούν τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών στο σώμα μας και βοηθούν στην ταχύτερη ανάπλαση και αναδόμηση των μυών αλλά και στην καλύτερη ομοιόμορφη καύση του λίπους. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα αμινοξέα, ο οργανισμός αδυνατεί να τα παράξει από μόνος του και έτσι οι αθλητές πρέπει να τα λαμβάνουν από τη διατροφή τους ή τα σχετικά συμπληρώματα.

Επιλέγοντας τα κατάλληλα για κάθε περίπτωση

Ποια αμινοξέα είναι ιδανικά όμως για τις ανάγκες του δικού μου αθλητικού προγράμματος; Τα πιο δημοφιλή αμινοξέα είναι η γλουταμίνη και τα BCAA αμινοξέα, καθένα από τα οποία καλύπτει διαφορετικές ανάγκες του μυϊκού συστήματος.

Η γλουταμίνη βοηθάει τους μύες να επανέλθουν πιο γρήγορα μετά από κάθε σκληρή προπόνηση, ενώ κρατάει τον οργανισμό σε εγρήγορση και βοηθάει τον αθλητή να παραμένει συγκεντρωμένος στην προπόνηση του, επιτυγχάνοντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Καθώς τα επίπεδα της γλουταμίνης στον οργανισμό έχει αποδειχθεί ότι μειώνονται εξαιρετικά γρήγορα, η εισαγωγή συμπληρωμάτων διατροφής με γλουταμίνη στην καθημερινότητα του αθλητή βοηθάει να μην χάνει προπονήσεις και να έχει ακόμα καλύτερη απόδοση καθημερινά.

Τα BCAA αμινοξέα είναι γνωστά και ως διακλαδισμένα αμινοξέα (Βranch Chained Amino Acids – εξ’ ου και το αρτικόλεξο του ονόματος τους), καθώς πρόκειται για μία διακλαδισμένη αλυσίδα που αποτελείται από Λευκίνη, Βαλίνη και Ισολευκίνη και μαζί δρουν θετικά στον οργανισμό, διευκολύνοντας την προσπάθεια του αθλητή. Γενικά τα διακλαδισμένα αμινοξέα BCAA βοηθούν στην ταχύτερη δημιουργία νέας μυϊκής μάζας και προστατεύουν τους μυϊκούς ιστούς από διάσπαση κατά τη διάρκεια έντονης προπόνησης. Μάλιστα πρόσφατες έρευνες που έγιναν από το Πανεπιστήμιο Kennesaw της Georgia για την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής, απέδειξαν ότι τα BCAA εξασφαλίζουν λιγότερο μυϊκό πόνο και αίσθημα τραβήγματος μετά από κάθε σκληρή προπόνηση, επιτρέποντας στον αθλητή να συνεχίσει απρόσκοπτα το καθημερινό του πρόγραμμα.

Άλλαξε σήμερα τον τρόπο που γυμνάζεσαι με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής και δες τη διαφορά! Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Active Body (https://activebody.gr/)  θα βρεις κορυφαία brands και μοναδικές προσφορές σε γλουταμίνη, BCAA αμινοξέα και ότι άλλο χρειάζεσαι για κορυφαίες επιδόσεις σε κάθε προπόνηση!